Omyté a osušené telecí maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme do něj na kostičky pokrájenou slaninu a trochu ji vyškvaříme. Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme a zaprášíme paprikou. Nakonec přidáme nakrájené maso, osolíme ho, promícháme a jakmile se zatáhne, podlijeme ho vývarem. Snížíme příkon tepla a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Vývar podle potřeby přiléváme.
Po uplynutí uvedené doby necháme šťávu trochu vydusit, aby byla hustá, pak ji zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, promícháme a podlijeme smetanou. Přidáme opět trochu vývaru a maso dodusíme do měkka. Můžeme také přidat lžíci kečupu (omáčka má pak lepší barvu) a lžíci vína.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíkem, ale jako přílohu můžeme použít i pečivo.