Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí řízky s hříbky
(Kuf)
recept číslo: 2541
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 řízky z krůtích prsou
2 hříbky
tuk
sůl
mletý pepř
1 kelímek zakysané smetany (ne light!)
 

Postup

Krůtí řízky opláchneme, osušíme, můžeme velmi lehce naklepat přes fólii (ale nemusíme) a osolíme. Očistíme si i houby – vhodné jsou opravdu krásné, na řezu bílé tvrdé hřiby. Neoddělujeme u nich nohy, ale podélně je nakrájíme na tenčí plátky, tak aby byla pokud možno na řezu hlava i noha. Pak máme vše připraveno a můžeme začít s tepelnou úpravou.
Krůtí řízky po obou stranách opečeme a teprve v okamžiku, kdy se dopékají po druhé straně, tak přidáme nakrájené houby. Zalijeme hustou zakysanou smetanou a zvýšíme příkon tepla, aby se tekutina rychleji odpařila. Musí vzniknout spíše š'táva, než omáčka. Nakonec poprášíme bílým pepřem.
Podáváme třeba s tousty z veky, doplníme barevnou čerstvou zeleninou (kousek červené papriky a kousek listového salátu), protože jídlo je jinak barevně dost nevýrazné.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".