Krůtí prsíčka lehce naklepeme a do každého uděláme ostrým nožem zářez (kapsičku). Do plátku salámu vložíme kousek Nivy a toto vnoříme do kapsičky. Otvor sklepneme paličkou, nebo ještě lépe spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Takto naplněné řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova - ideální je fritovací hrnec. Podáváme s bramborovou kaší či bramborem. Velmi vhodným doplňkem je zeleninový salát.
Příprava těstíčka:
V mléce rozšleháme žloutek, škrobovou moučku a mouku. Osolíme a nakonec přimícháme sníh z bílku.
Poznámka:
Na obrázku je méně kalorická a dietnější varianta téhož pokrmu. Připravené krůtí řízky bez těstíčka v tomto případě na oleji pouze rychle osmahneme, předáme do pekáče, podlijeme trochou vody a olejem z pánve a dáme upéct do trouby.
?