Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Španělský ptáček
(vde)
recept číslo: 2537
spanpta.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 hovězí plátky (roštěná, zadní)
2 cibule
1 párek (klobáska)
100 g anglické slaniny
1 vejce
2 kyselé okurky
ostrá hořčice
sůl
mletý pepř
hladká mouka
olej (sádlo)
 

Postup

Hovězí plátky naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme hořčicí - může být obyčejná plnotučná nebo třeba dijonská. Vajíčko uvařené natvrdo rozdělíme na čtvrtky, okurky podélně na poloviny a párek nebo klobásku podélně na čtvrtky. Na každý plátek poklademe plátek anglické slaniny kousek vajíčka, kyselé okurky a párku, pevně zabalíme a ovážeme nití nebo upevníme jehlo na závitky. Hotový závitek obalíme v hladké mouce.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje (sádla), cibuli na něm orestujeme a opečeme po všech stranách závitky. Potom je zalijeme horkou vodou asi do poloviny výšky závitků, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme. Ke konci dušení (doba záleží na kvalitě masa), zahustíme šťávu lžičkou mouky rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Podle potřeby dosolíme. Kdo má rád hladkou šťávu bez kousků cibule, může ji rozmixovat.
Podáváme klasicky s vařenou rýží.
Poznámka:
Očekávám, že co člověk připravující ptáčky, to bude jiný názor na jejich náplň. Také experimentuji a dovnitř přidávám, co dům a zahrada dá. Například posekanou chilli papričku, proužek cukety či mrkve (tu hlavně pro barvu).

Názory čtenárů

U nás v rodině se dává na základ ještě kousek mrkve a celeru, pak se to rozmixuje a krásně to zahustí omáčku, takže už není potřeba zahustit moukou nebo jíškou.
müller dne 22.4.2018 14:05:00
Stará osvědčená klasika, vřele doporučuju =) místo nitě nebo jehel používám obyčejná párátka, hořčice se mi osvědčila anglická, je to pak pěkně pikantní. A jako přílohu máme rádi i šťouchané brambory s cibulkou.
Magda dne 4.4.2014 16:46:40
Hele, fogu, v čem je recept "blbej"? Poraď nám trochu!
Ivča dne 17.11.2009 07:04:58
Je to blbej recept
fog dne 15.11.2009 18:02:29
Tak to je nádhera!!!
Marei dne 23.9.2009 07:06:21
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".