Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Provensálské plněné papriky
(vde)
recept číslo: 2488
propap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého masa (hovězí, vepřové)
4 velké silnostěnné papriky
1 konzerva červených fazolí
1-2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička provensálského koření
olej
sůl
4 lžíce kečupu
200 ml červeného vína
100 g tvrdého sýra
 

Postup

Nejdříve si připravíme masovou náplň. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a opékáme, až zbělí. Pak osolíme, přidáme provensálské koření, prolisovaný česnek, kečup, fazole bez nálevu a zalijeme červeným vínem. Promícháme a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Trvá to asi půl hodiny, tekutina by se měla téměř odpařit. Pokud jí je hodně, dusíme ke konci s odkrytou pokličkou. Náplň necháme zchladnout, můžeme si ji takto připravit i předem.
Papriky podélně rozpůlíme a stopky rukou lehce vylomíme. Je to lepší, než je vykrajovat, otvor po stopce bude menší a paprika se bude lépe plnit. Každou půlku papriky naplníme masovou směsí.
Takto naplněné papriky vložíme do zapékací misky (mám s teflonovým povrchem, takže ji tukem není třeba a ni vymazávat). Povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny, jakmile začne sýr zlátnout, je hotovo.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Poznámka:
Dobré je to také studené. Papriky lze rozjkrájet na „lodičky“ a použít je na studené mísy. Fazole v náplni dělají na řezu hezkou mozaiku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".