Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Arašídové vykrajovačky*
(vde)
recept číslo: 245
vansrdce.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

50 g nesolených arašídů
175 g másla
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
špetku soli
2 žloutky
2 lžíce smetany ke šlehání
125 g rybízového džemu
40 g moučkového cukru
 

Postup

Arašídy si umeleme na masovém strojku. Z másla, mouky, cukru, arašídů a špetky soli si vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie (stačí i mikrotenový sáček) a necháme asi 4 hodiny v chladnu odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme těsto. Pro vykrajování volíme takový tvar, ke kterému máme stejnou menší vykrajovačku a můžeme jí vykrojit střed (např. srdíčko, hvězdičku apod.) Velkou formičkou vykrájíme z celého plátu tvary a u poloviny z nich vykrojíme ještě střed malou formičkou stejného tvaru. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Vidličkou v hrnečku rozšleháme žloutky se smetanou a mašlovačkou vykrojené tvary na plechu potřeme. Pečeme v horké troubě asi 10 minut - výsledkem jsou krásně zlaté sušenky. Po upečení je sejmeme z plechu a necháme vychladnout Na spojování sušenek vybereme hladký rybízový džem - pokud je příliš hustý, tak do něj přidáme malinko vody, zahřejeme, zamícháme a rozředíme. Spojujeme vždy jeden plný a jeden vykrojený tvar k sobě. Slepené sušenky pocukrujeme.
Poznámka: Malé vykrojené tvary můžeme samozřejmě dále zpracovat a použít na vykrájení dalších velkých tvarů, nebo je můžeme upéct a použít na ozdobení jiného cukroví.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".