Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Nakrájené maso posypeme moukou, posolíme a opepříme a vše promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si hlubší kastrol s pokličkou, který můžeme dát do trouby. Nejdříve v něm rozpálíme část připraveného oleje a maso na něm orestujeme do hněda. Vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylý olej a osmahneme na něm cibuli. Potom vrátíme maso, přilijeme víno a vývar, kastrol přikryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby. Asi po 10 minutách zmírníme teplotu a zvolna pečeme v troubě asi 90 minut. Občas kontrolujeme a podléváme teplou vodou podle potřeby. Když je maso měkké, vmícháme brusinky a ještě chvíli prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme zelenou petrželkou.