Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí na víně s brusinkami
(kni)
recept číslo: 2434
hovenebr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg hovězího masa
2 lžíce hladké mouky
3 červené cibule
6 lžic olivového oleje
400 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
4 lžíce brusinkového džemu (zavařených brusinek)
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
 

Postup

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Nakrájené maso posypeme moukou, posolíme a opepříme a vše promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si hlubší kastrol s pokličkou, který můžeme dát do trouby. Nejdříve v něm rozpálíme část připraveného oleje a maso na něm orestujeme do hněda. Vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylý olej a osmahneme na něm cibuli. Potom vrátíme maso, přilijeme víno a vývar, kastrol přikryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby. Asi po 10 minutách zmírníme teplotu a zvolna pečeme v troubě asi 90 minut. Občas kontrolujeme a podléváme teplou vodou podle potřeby. Když je maso měkké, vmícháme brusinky a ještě chvíli prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Stojí za vyzkoušení. Samozřejmě s dobrým červeným vínem.
Iva dne 21.10.2013 19:19:50
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".