Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zdivočelé hovězí plátky
(vde)
recept číslo: 2431
divplat.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 hovězích plátků
směs koření Divočina
sůl
olej
hladká mouka
200 ml červeného vína
3 jablka
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
brusinkový kompot
citrón
 

Postup

Hovězí plátky rozdělíme na menší kousky (2 až 3 na porci). Posypeme je směsí koření, zalijeme červeným vínem, promícháme. Misku přikryjeme a uložíme nejméně na 1 noc do chladna (může být i déle).
Druhý den necháme plátky okapat, obalíme je v hladké mouce o opečeme na rozpáleném oleji. Osolíme, zalijeme marinádou a zvolna dusíme. Podle potřeby přiléváme trochu teplé vody, ale jen málo. Občas ode dna zamícháme, aby se nám maso nepřipalovalo. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla.
Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a opečeme na pánvi, kde jsme rozustili máslo a lžíci krupicového cukru. Jablka se tak při opékání dostanou karamelovou příchuť. Maso na talíři doplníme lžičkou brusinkového kompotu nebo zavařeniny a plátkem citrónu.

Názory čtenárů

Opravdu zdivočely?
lev dne 8.4.2009 15:05:46
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".