Králičí maso odblaníme, rozdělíme na porce a maso protáhneme polovinou dávky slaniny. Potom osolíme. Výhodnější je, když máme třeba jen králičí zadek (hřbet a stehna). Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Očistíme i všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Na tomto základu opečeme i maso po všech stranách. Potom mírně podlijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Občas kontrolujeme a podle potřeby maso poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vyjmeme i koření (alespoň bobkový list) a šťávu rozmixujeme. Zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, okyselíme, promícháme, vložíme zpět porce masa a společně krátce provaříme.