Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na smetaně
(vde)
recept číslo: 2427
krasmet.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
80 g slaniny
3 lžíce másla
1 cibule
300 g kořenové zeleniny
několik kuliček pepře a nového koření
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
300 ml smetany
sůl
2 lžíce citrónové šťávy
 

Postup

Králičí maso odblaníme, rozdělíme na porce a maso protáhneme polovinou dávky slaniny. Potom osolíme. Výhodnější je, když máme třeba jen králičí zadek (hřbet a stehna). Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Očistíme i všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Na tomto základu opečeme i maso po všech stranách. Potom mírně podlijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Občas kontrolujeme a podle potřeby maso poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vyjmeme i koření (alespoň bobkový list) a šťávu rozmixujeme. Zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, okyselíme, promícháme, vložíme zpět porce masa a společně krátce provaříme.

Názory čtenárů

ne já miluji králíčky nikdy bych jim to neudělala teďka scháníme dalšího protože 3.1.2015 nám umřel velmi krásný kdo by jste se chtěli zbavit králíčka tak ho nevařte ale napište na číslo 723453977 a napište odkud jste a fotku budu ráda děkuji moc ;) ;) ;)
králíčci dne 14.1.2015 18:33:58
Povedený recept! Na závěr jsem omáčkou po rozmixováni přecedil a krátce povařil s přidáním trochy másla na zjemnění.
dne 4.1.2015 19:37:04
Super...králík na smetaně se povedl i mě, kuchařskému elévovi. Díky za recept. jirka
dne 29.12.2014 17:08:28
Vyborny recept,moooc diky.Chutnal vsem i chlapum a dedovi,coz je opravdu hoodne slozite:-)
Radka F. dne 17.11.2014 18:18:12
Výborné,celá rodina se olizujeme :)
fejfalka dne 10.5.2014 11:57:21
Prostě výýýýborné!!!!
Renda.K dne 16.11.2013 13:25:53
Přečetla jsem si komentáře a rozhodla se,že tento recept dnes vyzkouším.Tak hned jakmile bude hotovo napíšu jak se povedl :-)
Renda.K dne 16.11.2013 09:57:10
nema to chybu opravdu dobre ale hodne kaloricke a pak se divime že jsme vsichni tak vyžraní
mirek dne 17.3.2013 12:11:49
nema to chybu opravdu dobre
mirek dne 17.3.2013 12:09:31
vinikajici recept stopro zopakuji
petr dne 13.1.2013 10:35:08
Dobrý den, moc jsem se toho bála, ale teď jsem dovařila na zítřejší oběd a moc moc dobré, dokonce i manžel pochválil!! Povedlo se, mám radost!
Zuzka J. dne 16.11.2012 22:03:05
Taky jsem to dnes zkusila a je to opravdu dobrota. Dne 3.11.2012
Hanka dne 3.11.2012 13:51:49
*****velmi dobrý recept****** Konečně dobrý recept, skoro jak to dělám já. Já osmahnu zeleninu a králíka (vykostěného) na Butarisu (Máslový tuk zbavený molke). Z kostí dělám polívku, kterou podlévám králáka při dušení.
Dan dne 22.7.2012 13:14:50
Skvělý recept! Jako od babičky:-) Zkoušela jsem i jiné recepty a vše bylo výborné:-)
Bohunka dne 20.3.2010 07:53:35
Dnes jsem to zkoušela a moooc jsme si doma pochutnali. Vřele doporučuju :)
V. dne 16.1.2010 14:45:11
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".