Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Holandský řízek
(vde)
recept číslo: 2424
holariz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
250 g strouhaného tvrdého sýra
3 bílky
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
mletý pepř
sůl
 

Postup

Všechny suroviny v míse dobře promícháme, je-li třeba, přidáme více strouhanky. Z masové hmoty vytvařujeme oválné placičky, které obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko s mlékem, strouhanka) a zvolna po obou stranách smažíme dozlatova v dostatečném množství tuku.
Po vyjmutí necháme přebytečný tuk vsáknout do papírové utěrky nebo ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší. Je vhodné doplnit čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Poznámka: Po usmažení se původní oválné placičky změní tak, jak vidíte na fotografii. Takže opravdu udělejte placičky.

Názory čtenárů

Lepší než sýr strouhaný je nakrájený na menší kostičky.Pak po upečení rozpuštěné kousky skutečně připomínají jakoby proděravělý holandský sýr. A maso není tak utažené. Je lepší tučnější sýr,dobře se v mase rozpouští.
tralala dne 22.6.2012 07:34:07
já holandský řizek dělám tak že maso osolim opepřím dám dvě dc mléka a nechám v lednici odležet,do odleženého masa vmíchám sýr a obalit v trojobalu,někdy přidam čerstvou petrželku.
Lenka dne 21.6.2012 19:38:07
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".