Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zemplínská polévka
(sta)
recept číslo: 2414
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Zelný lák
olej
cibule
mletá paprika
sušené houby
domácí klobáska
2 lžíce hladké mouky
100 g rýže
sůl
 

Postup

Zelný lák doplníme vodou tak, aby vyhovovala kyselost polévky. Povaříme asi 5 minut. Potom přidáme sušené houby namočené předem ve vodě a rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká (zhruba 10 minut). Zatím si připravíme speciální jíšku. Na pánev dáme trochu oleje (sádla), přidáme dvě lžíce mouky a nakrájenou cibuli. Osmahneme a na konec přidáme lžičku červené papriky, promícháme a odstavíme. Jíšku necháme zchladnout, rozředíme vodou a vlijeme do polévky. Společně ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku podle potřeby dochutíme a přidáme na kousky nakrájenou opečenou klobásu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".