Mléčnou čokoládu rozpustíme nad párou. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na kousky. Sušené meruňky propláchneme vodou a jemně nakrájíme. Tatranku nastrouháme. Připravíme si trochu silné rozpustné kávy.
Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáváme postupně po troškách kávu a mícháme. Potom přidáme meruňky, rozinky a tatrankovou strouhanku. Dobře promícháme, vznikne hustá hmota. Malou lžičkou ji trochu vytvarujeme a vkládáme do papírových košíčků.
Do marcipánu zapracujeme pár zrníček potravinářského barviva (pokud nemáme, můžeme ho ponechat v přírodní barvě). Vytvoříme z něj váleček a ostrým nožem odkrajujeme plátky, kterými zdobíme hnědé kapucínky. Špejlí zelené plátky trochu přimáčkneme - jednak lépe drží, jednak to i lépe vypadá. V chladnu necháme ztuhnout.