Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Předem si uvaříme i rýži a necháme ji vychladnout. Připravíme si vývar.
Očistíme si cibuli a česnek a obojí drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a česnek, přidáme fazole i s vodou, vývar a snítku rozmarýnu. Vaříme asi hodinu.
Zelené fazolové lusky rozpůlíme, opláchneme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 15 minut. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, spolu s vařenou rýží je přidáme do polévky a společně vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Přípravu polévky lze zjednodušit tím, že použijeme sterilované fazole a zmražené fazolové lusky. Zkrátí se tím doba vaření, sterilované fazole nemusíme vařit hodinu, stačí pár minut. Také zmražené fazolové lusky stačí pokrájet, není třeba je ani rozmrazovat ani čistit.