Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dvojfazolová polévka
(cas)
recept číslo: 2368
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g bílých fazolí
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 l masového vývaru (i z kostky)
250 g zelených fazolových lusků
3 rajčata
1 snítka rozmarýnu
250 g vařené rýže
Sůl
Mletý pepř
2 lžíce sekané zelené petrželky
 

Postup

Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Předem si uvaříme i rýži a necháme ji vychladnout. Připravíme si vývar.
Očistíme si cibuli a česnek a obojí drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a česnek, přidáme fazole i s vodou, vývar a snítku rozmarýnu. Vaříme asi hodinu.
Zelené fazolové lusky rozpůlíme, opláchneme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 15 minut. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, spolu s vařenou rýží je přidáme do polévky a společně vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Přípravu polévky lze zjednodušit tím, že použijeme sterilované fazole a zmražené fazolové lusky. Zkrátí se tím doba vaření, sterilované fazole nemusíme vařit hodinu, stačí pár minut. Také zmražené fazolové lusky stačí pokrájet, není třeba je ani rozmrazovat ani čistit.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".