Nejdříve si připravíme maso, jablka se opékají až úplně na konec.
Česnek oloupeme a nakrájíme na klínky, kterými na různých místech protkneme maso. Maso na povrchu osolíme a opepříme a pak ho potřeme trochu olejem. Bobkové listy rozdrobíme, smícháme s tymiánem a maso v této směsi oválíme tak, aby se koření přichytilo na povrchu.
Takto připravené maso vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody či vývaru, pekáč přikryjeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Občas poléváme výpekem.
Jablka rozkrojíme příčně na polovinu, vykrojíme jaderník a rozkrojíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje s máslem a plátky jablek na tom rychle opečeme do zlatova. Potom jimi obložíme maso v pekáči a společně ještě pár minut zapečeme.
Upečené maso nakrájíme na plátky, ozdobíme opečenými jablky. Jako přílohu můžeme použít rýži, těstoviny či brambory v různých úpravách.