Kuřecí prsa lehce naklepeme, pokud jsou větší, seřízneme je, aby se stejnoměrně opekla. Posypeme je kořenící směsí Koriandr-limetka a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi jednu hodinu odležet v chladnu.
Zatím si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčátka rozpůlíme, balazku si nasekáme.
Na pánvi si rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme fazole a po třech minutách i rajčata. Lehce zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Tepelně upravujeme jen krátce, cibule musí zůstat křupavá, rajčata se nesmí rozpadat. Uchováme v teple.
Připravené kuřecí stejky ještě posypeme oreganem a rozmarýnem a po obou stranách je rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené mírně osolíme.
Na talíř nejdříve dáme zeleninu, na to kuřecí stejk a lehce ho posypeme citrónovou kůrou.
Přílohu zvolíme dle chuti - rýži, hranolky, brambory.
Poznámky:
Místo kuřecího masa můžeme použít i krůtí. Máme-li čerstvé koření, použijeme ho přiměřené množství místo sušeného.