Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dušená játra
(vde)
recept číslo: 2350
dujatra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových jater
1 cibule
sůl
hladká mouka na zahuštění
kmín
mletá paprika
tuk
 

Postup

Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme tuk, orestujeme na něm cibuli, přidáme nakrájená játra, papriku a kmín. Promícháme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Když šťáva vysmahne, zaprášíme hladkou moukou, mícháme a po chvíli zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso akorát potopené. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Až na úplně závěr osolíme.
Podáváme s dušenou rýží nebo třeba se šťouchaným bramborem. A s velkým salátem z čerstvé zeleniny.

Názory čtenárů

od kdy se mouka přikrývá pokličkou?
alna dne 31.10.2008 13:34:08
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".