Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Husa s jablkovou nádivkou
(cas)
recept číslo: 2345
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 husa (asi 4 kg)
sůl
kmín
trochu (větší špetka) sušeného pelyňku
500 g jablek
100 g rozinek
250 ml červeného vína
250 ml zakysané smetany
1 lžíce solamylu
 

Postup

Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku potřeme solí a kmínem. Dovnitř nasypeme pelyněk. Z jablek odstraníme jádřince (loupat nemusíme) a celá nebo pokrájená se společně s rozinkami vložíme do husy. Otvor zašijeme a husu položíme prsy dolů do pekáče. Přilijeme asi 250 ml vody, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C.
Pečeme asi 2 hodiny, po hodině husu obrátíme. Občas propichujeme kůži husy jehlou a husu poléváme vypečenou šťávou. V závěru pečení pekáč odklopíme a necháme udělat křupavou kůrčičku. Z vypečené šťávy oddělíme tuk a přidáme do ní červené víno a zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali solamyl. Vše krátce povaříme.
Husu podáváme s omáčkou, knedlíkem a červeným zelím.
Pozor:
Ještě než se rozhodnete použít tento recept, zvažte, zda máte dostatečně velký pekáč na pečení husy. Ochotných jedlíků se jistě najde dost.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".