Z kotlet odstraníme kosti, kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Kuřecí prsa pokrájíme kolmo na směr vláken na silnější malé plátky, opět lehce naklepeme. Tence nakrájenou slaninu rozložíme na dno pekáče.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a obojí připravené maso na něm po obou stranách orestujeme. Předáme do pekáče, osolíme a po vrchní straně potřeme Krenexem. Na 5 kotlet se spotřebuje asi 1/2 skleničky. Jablka opláchneme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a poklademe na maso. Slupku na jablkách ponecháme. Jablek by mělo být tolik, že vznikne na povrchu masa jablečná vrstva.
Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté asi na 220 st. C. Pečeme asi 50 minut, na posledních několik minut pekáč odkryjeme. Nemusíme ani kontrolovat ani podlévat, jablka pustí tak akorát šťávy.
Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky.
Poznámka:
Maso má velmi jemnou a zajímavou chuť.