Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dvojí maso s jablky
(vde)
recept číslo: 2339
dvojmas.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 vepřových kotlet
2 kuřecí prsa
80 g anglické slaniny
Krenex (křen se smetanou)
5-8 kyselejších jablek
olej
sůl

 

Postup

Z kotlet odstraníme kosti, kotlety opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Kuřecí prsa pokrájíme kolmo na směr vláken na silnější malé plátky, opět lehce naklepeme. Tence nakrájenou slaninu rozložíme na dno pekáče.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a obojí připravené maso na něm po obou stranách orestujeme. Předáme do pekáče, osolíme a po vrchní straně potřeme Krenexem. Na 5 kotlet se spotřebuje asi 1/2 skleničky. Jablka opláchneme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince, nakrájíme na dílky a poklademe na maso. Slupku na jablkách ponecháme. Jablek by mělo být tolik, že vznikne na povrchu masa jablečná vrstva.
Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté asi na 220 st. C. Pečeme asi 50 minut, na posledních několik minut pekáč odkryjeme. Nemusíme ani kontrolovat ani podlévat, jablka pustí tak akorát šťávy.
Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky.

Poznámka:
Maso má velmi jemnou a zajímavou chuť.

Názory čtenárů

Recept mě zaujal, protože mám jako každý letos přemíru jablek. Určitě ho vyzkouším, ale rodina mě dnes žádala, abych přestala dělat jen jablečná jídla a vrátila se alespoň na čas k naší klasice. Mladí byli dát moštovat malá a padaná jablka a přivezli 55 litrů moštu. Jelikož ho nekvasíme, ale pijeme přímo, máme teď opravdu jablečné dni. Nebojte, nevypili jsme celých 55 litrů. Co se vešlo, je v PETkách v mrazáku na zimu.
preclik dne 5.10.2008 21:26:15
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".