Hovězí maso nakrájíme napříč vláken na malé a tenké plátky. Česnek oloupeme a rozdrtíme nebo prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričky jemně posekáme. Brokolici rozdělíme na růžičky. Stručně řečeno připravíme si všechny suroviny předem, protože vlastní příprava je velmi rychlá.
V pánvi rozpálíme lžíci oleje a asi minutu na něm smažíme rozdrcený česnek, zázvor, chilli papričky a pepř. Potom přidáme druhou lžíci oleje a maso a velmi prudce smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Směs vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do zbylého oleje vložíme brokolici, promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a brokolici dusíme asi tři minuty (pustí sama trochu tekutiny). Potom vrátíme do pánve maso, přilijeme citrónovou šťávu a rybí omáčku, důkladně promícháme a minutu prohřejeme.
Podáváme s rýží (nejlépe jasmínovou).