Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí na divoko
(kni)
recept číslo: 2301
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g hovězího masa (zadní, falešná svíčková)
60 g anglické slaniny
2 větší cibule
1 mrkev
½ celeru
sůl
mletý pepř
1 lžička kremžské hořčice
2 bobkové listy
2 kuličky jalovce
1 lžíce zavařeniny (rybízové, brusinkové)
100 ml červeného vína
8 lžic zakysané smetany
olej
1 lžíce hladké mouky
 

Postup

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Očistíme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a také jemně pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme. Vložíme plátky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí. Potom zaprášíme moukou, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání podlijeme vodou. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule a zeleninu, hořčici, bobkový list, jalovec a zavařeninu a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, společně vše prohřejeme, ale už nevaříme.
Na talíři maso přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s houskovými knedlíky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".