Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Provensálská pečeně
(kni)
recept číslo: 2295
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg plecka (bez kosti) nebo kýty
750 g brambor
2 červené papriky
1 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
sůl
hrubě mletý pepř
1 lžička pálivé papriky
½ lžičky provensálského koření
1 snítka estragonu
5 stroužků česneku
8 zelených a 8 černých oliv
250 ml vývaru
 

Postup

Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Ostrým nožem na něm vykrájíme mřížku, aby se koření dostalo dobře pod povrch masa. V kastrolku rozpustíme máslo, smícháme ho s olivovým olejem a kořením a touto směsí potřeme maso, které vložíme do pekáče. Přidáme oloupané, na čtvrtky nakrájené syrové brambory, na větší kousky pokrájené papriky, oloupané celé stroužky česneku, obojí olivy a na kousky natrhaný estragon (můžeme použít i sušený). Vše pokapeme zbytkem tuku s kořením, přikryjeme a vložíme do trouby. Asi po 15ti minutách začneme podle potřeby podlévat vývarem. Celková doba pečení je asi 90 minut. Podáváme plátky masa obložené bramborem a paprikou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".