Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme nasekané studené máslo, cukr a vanilkový cukr, bílé víno a rychle všechny přísady zpracujeme v těsto. Asi dvě třetiny těsta vyválíme na rozměr dna dortové formy, ze zbývající třetiny vyválíme pruh asi 3 cm široký, přitiskneme na boky formy a spojíme s těstem na dně. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou a pečeme v troubě rozehřáté na 200 až 220 stupňů C po dobu asi 15 minut.
Přípravu náplně začínáme třením másla, postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr, žloutky, citrónovou kůru a mleté neloupané mandle. Nakonec vmícháme sníh ze čtyř bílků, náplň rozetřeme na upečené těsto a zapečeme v troubě rozehřáté asi na 170 stupňů C po dobu asi 30 minut. Upečený dort necháme vychladnout.
Okapané meruňky položíme řeznou plochou na korpus. Polijeme polevou připravenou dle návodu na sáčku (využijeme šťávu z kompotu) a posypeme mandlovými lupínky.