Maso nakrájíme na plátky,pořádně naklepeme, posypeme kořením z obou stran a postupně klademe do misky a vždy vrstvu polijeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme folií a necháme přes noc v ledničce.
Na rozpálenou pánev vysypeme maso, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek. Zamícháme, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Vody dáváme méně a spíše častěji. Když je maso skoro hotové, necháme vydusit tak, aby se trochu přichytávalo a cibule byla rozdušená, ale nepřipálit.
Šťouchané brambory:
Oloupané a osolené brambory uvaříme doměkka a rozšťoucháme je. Pak přidáme zakysanou smetanu a nějaké zelené natě. Buď petrželku, pórek, pažitku nebo cibulovou nať. Promícháme a můžeme podávat. Brambory jsem odkoukala z pořadu Kluci v akci.