Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové řízky zapečené se zelím
(vde)
recept číslo: 228
kotzeli.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g vepřových řízků
sůl
pepř
2 lžíce oleje
4 jalovčinky
1 bobkový list
50 g slaniny
2 cibule
500 g kysaného zelí
500 g brambor
250 ml smetany
150 g zakysané smetany
1 lžička majoránky
kmín

 

Postup

Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je opečeme na rozehřátém oleji s bobkovým listem a jalovčinkami. Vyjmeme z pánve. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky, slaninu také nakrájíme na kostičky - na uvolněné pánvi necháme slaninu lehce rozškvařit, zpěníme na ni cibuli a přimícháme kysané zelí. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymaštěné zapékací misky vkládáme po vrstvách kysané zelí, naso a brambory. Zalijeme smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, majoránkou, solí a pepřem. Zapékáme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 50 minut.

?

Názory čtenárů


dne 11.2.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".