Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Semtínský králík
(vde)
recept číslo: 2264
kusem.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

králík
máslo
olej
sůl
1 cibule
5 stroužků česneku
hladká mouka
grilovací koření na kuře
 

Postup

Králíka rozdělíme na porce, opláchneme a osušíme. Potřeme ho solí a prolisovaným česnekem. Několik lžic hladké mouky promícháme s vrchovatou lžící grilovacího koření, nasypeme do sáčku a vložíme vždy jednu porci králíka, sáček uzavřeme a dobře zaklepeme. Maso se směsí s kořením krásně obalí. Potom si oloupeme cibuli, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme ji na oleji s kouskem másla. Vložíme do pekáče. Na to poklademe obalenéporce králičího masa, podlijeme velmi malým množstvím vody (nebo vývaru), přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme, až je králík měkký (doba se těžko odhaduje, záleží na "stáří" králíka i na troubě). Podle potřeby podléváme a šťávou poléváme maso. Ke konci tepelné úpravy poklademe porce králíka tenkými plátky másla a už bez pokličky necháme dopéct.
Vhodnou přílohou jsou třeba bramborové knedlíky. Pokud chcete něco lehčího, tak například rýže se zeleninou.
Poznámka: A proč je to právě semtínský králík? Kdysi jsem pracovala v jedné nejmenované firmě, sídlící právě v Semtíně u Pardubic. Mezi administrativními budovami byly louky, kde sídlilo velké množství zdivočelých králíků. A tak byl občas nějaký polapen, na místě upečen a sněden. Česnekem to vonělo na sto honů.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".