Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapr Kotányi
(vde)
recept číslo: 2261
kaprkot.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

½ kapra (4 porce)
1 citrón
sůl
olej
máslo
koření Ryby Kotányi
 

Postup

Kapra očistíme, opáchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme použít i mražené půlky kapra– dostanou je běžně v supermarketech. Potom maso rozmrazíme a odsajeme přebytečnou vodu. Každou porci masa dobře osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením – na 4 porce použijeme asi dvě rovné čajové lžičky koření. Takto připraveného kapra necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu.
Na dno zapékací misky vložíme plátky másla, na to naskládáme kapří porce. Misku přikryjeme poklicí nebo utěstníme alobalem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 40 minut – většinou není třeba podlévat.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší posypanou kousky nasekaného pórku. Na maso položíme plátek citrónu.

Názory čtenárů

To je fakt, je to jednoduché. Ale i jednoduché věci jsou dobré, jen na ně přijít...
Ivča dne 23.4.2008 18:59:04
nic na tom neni,obyc recept.
kapr dne 23.4.2008 07:27:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".