Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Výborný krémeš
(Ham)
recept číslo: 2249
kremes.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g listového těsta (1 balení)

l.krém:
800 ml mléka
2 žloutky
2 vanilkové pudinky
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 - 3 lžíce hladké mouky
1 Hera
pár kapek rumu - nemusí být

2.krém:
2 x smetana ke šlehání ( 200ml)
1 sáček ztuhovače do šlehačky

 

Postup

Nejdříve si uděláme 1.krém.
Do hrnce nalijeme 800 ml mléka, do něho dáme pudinky, cukr, vanilkový cukr, žloutky a hladkou mouku, ušleháme šlehačem a za stálého míchání dáme vařit. Po uvaření vznikne hodně hustá kaše. Necháme vychladnout a pak postupně po lžících zašleháváme do Hery. Na konec přidáme trochu rumu.

Listové těsto rozválíme na velký plech a dáme péct. Trvá to chvilku, troubu musíme hlídat. Po upečení necháme vychladnout pak natřeme krémem č.l.
Šlehačky vyšleháme spolu se ztuhovačem do tuha a naneseme na pudinkový krém.
Na závěr posypeme grankem nebo polijeme čokoládovou polevou.
Dáme do ledničky ztuhnout nejlépe přes noc.

Názory čtenárů

Palmarín nie je ako Hera, palmarín zásadne do cesta, nie do krémov. Ale je pravda, že v Čechách som ešte adekvátnu náhhradu nenašla :( asi tak ako za Zlatý klas...
kaya dne 1.12.2014 14:02:19
Moc dobrý....a jednoduchý recept.
Vanda dne 5.7.2014 11:00:34
vynikajuci kremes...doteraz som myslela ze najlepsi je od babky ale tento naozaj velmi chutny. miesto druhej slahacky som dala jemny nizkotuc.tvaroh a kolac chutil ako osviezujuco....vyborny mnam . vdaka za recept
petra dne 22.3.2014 05:47:57
mám ten samý názor hera do krému nepatří,jedině máslo
lenka dne 16.1.2014 17:12:48
Mno, dávat Heru do krému, to je tedy humus!!!! Fuj!!!
cukrářova dcera dne 15.1.2014 22:14:31
Naprosto bezkonkurenční krémeš! Díky za skvělý recept! Já navrch přidávám ještě jeden plát těsta rozkrájený na čtverečky a přeliju bílkovou polevou z 1 bílku a 150g moučkového cukru, je to pak jako zákusek z cukrárny :)
Bára dne 22.10.2012 09:48:59
Už jsem ho zkoušela a byl skvělý, úplná lahoda!!! Díky za recept!
Veronika dne 20.2.2012 07:04:46
super
karlík dne 27.2.2011 20:56:18
Vynikající,hned budu dělat na oslavu DNE UČITELů.
Marta dne 14.3.2010 17:27:44
A navrchu bylo co, aby bebečka pěkně nasákly? Děkuji paní Stáně za odpověď.
tralala dne 11.6.2009 20:51:26
Nedávno jsem si dávala krémeš na Slovensku, a bylo to ještě jednodušší, místo lístkového těsta byly vespodu sušenky BE-Be a bylo to moc dobré
Stana dne 10.6.2009 23:30:45
Přidám se ke chvále.Je to naprosto vynikající,navrch jsem smíchala tvaroh se šlehačkou,protože jsem neměla ztužovač a jen jednu šlehačku.Všem moc chutnalo dávám 1*.Vynikající
Martina Lukešová dne 19.9.2008 08:17:02
Paní Jano, nekynutý závin zde, je také Váš recept? Děkuji za odpověď.
Eva dne 11.5.2008 16:43:22
Evo díky, jsem ráda, že chutnalo. Jana H.
Jana H. dne 10.5.2008 19:20:32
Zdravím paní Janu.Ten krémeš je jedna báseň!Vyrobila jsem ho přesně podle tohoto receptu.Pouze vařený krém z poloviční dávky a z pravého másla.Druhou placku z listového těsta jsem upekla, nakrájela na čtverečky a pokladla jimy šlehačkový povrch.Lehce pocukrovala.Vyšlo mi 12 kousků + 4 menší mršky.Trochu jsem se bála, aby moučník nebyl moc hutný,přeslazený.Ale není tomu tak.Samosebou, nic dietního, ale za to fajnového!Bodíky!!!
Eva dne 10.5.2008 17:27:01
http://www.ceskahospodynka.cz/recept.jsp?id=2249
dne 29.4.2008 10:46:28
Paní Jano, Dadalova kuchařka -také pěkná stránka. Originál krémeš však nikoliv!Ne, že by nebyl lákavý, ale netroufla bych si do teplého krému vmíchat šlehaný sníh.Ten druhý recept vypadá na zvládnutí.Ať už spáchám cokoliv,šlehačka nahoře bude!Zdravím všechny hospodyňky:
Eva dne 27.4.2008 20:25:57
Evi, najeďte si na http://dadala.hyperlinx.cz to je ta Dadalova kuchařka a pak na sladké, na dezerty a krémy a na slavné maďarské dezerty a na krémeše. Když tak zkuste ten.Já jsem si vybrala tenhle z nějakého slovenského webu a upravila jsem si ho podle svého. V tom ze Slovenska je Palmarín, a je to nějaký margarín, ale na jiných webech Slováci ten Palmarín hodně používají do krémů a prý je to obdoba naší Hery. Ale jinak Evi, dejte tam, co uznáte za vhodné. To povídáni si přečtěte, je to zajímavé. Jana H.
Jana H. dne 27.4.2008 10:15:41
Paní Jano,krémeš vyrobím o víkendu 9.-11.5 Ozvu se,jak jsem uspěla.Pouze pro jistotu koupím do pudingového krému asi máslo.Opravdu zašleháváte Heru?Na obrázku vypadá vrstva pěkně pevně.Radši se zeptám,protože někdy je máslo do krému víc než nutné.(po zkušenostech, kdy mi všechno nedopadlo tak akorát).Děkuji za odpověď.
Eva dne 27.4.2008 08:14:38
Evi, já se budu modlit, aby vám chutnal. Moje dcera si odvezla domů 3/4 pekáče, říkala, že jim vydržel asi tři dny, je trochu hutnější, ale říkala, že je to výborný. Mě tedy chutnal taky. Ale jde o odzkoušení, protože někomu nevyhovuje ten krém, tak příště bych ho udělala třeba s menším nožstvím kaše. Já to taky tak dělám. Nejdříve se držím receptu a když pak mi něco nevyhovuje, tak si to upravuji podle svého. Na jiných webech přikrývají i vršek upečeným těstem a na to dávají teprve čokoládu, ale já jsem si to trochu ulehčila.Evi, na Dadalova kuchařka, tam je celý článek o krémeši a je to hodně zajímavé. Tak já se jdu modlit, aby chutnalo. Zdraví Jana H.
Jana H. dne 26.4.2008 13:51:07
Myslela jsem trochu odlehčení pro paní Miladu,které se moučník zdál těžký.Jinak do řezů Diplomat patří ještě cukrářské piškoty pěkně zvlhčené rumem.Je to recept ze sešitku Pečení s pudingy Dr.Oetkera.Klasický krémeš jsem ještě nepekla.Nějaké recepty mám, ale konečně zde vidím i moc pěkné foto.Přímo láká tento řez vyrobit.Jen co bude příležitost,zkusím ho.A běda Vám, když se mi to nepovede. :-)
Eva dne 26.4.2008 13:16:01
Evo, to by pak byly žloutkové řezy, ale pokud chcete,fantazii se meze nekladou. Měla jsem kolegyni ze Slovenska, a ta mi říkala, že na krémeši má být ta šlehajda. Ale receptů na krémeš je habaděj. Jinak Evo, recept jsem záískala z jednoho webu ze Slovenska a je to vlastně maďarský moučník.V Maďarsku je to něco jako u nás buchty. Myslím, že kolegyně mi říkala, že má být ještě politý čokoládou, ale to jsem už neudělala.A zase kraj od kraje je jiný.Mám ho v PC asi tři roky, než jsem se odvážila ho sem dát.
Jana H. dne 24.4.2008 15:30:10
Dělám něco podobného.Také z listového těsta s puding.krémem.Jmenuje se to řezy Diplomat.Ale tenhle recept se mi zdál skoro lepší. Což vynechat šlehačku na povrchu a přikrýt krém druhou plackou?
Eva dne 23.4.2008 20:07:09
Tak jsem zkoušela řezy,přijdou mi moc těžké,už je dělat nebudu,škoda pudinku!!!!!
Milada dne 16.4.2008 08:29:38
Já to jdu vyzkoušet hned!Vypadá to nádherně!
Jana dne 6.4.2008 10:37:07
Výpadá to nádherně,musím vyzkoušet!
Milada dne 5.4.2008 09:11:27
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".