Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové plátky po maďarsku
(vde)
recept číslo: 2229
vepmad.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4-5 plátků z vepřové kýty
1 cibule
1 zelená paprika
kelímek zakysané smetany
3 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kečupu
1 lžička sladké papriky
sůl
200 ml vývaru
 

Postup

Vepřové plátky na okrajích na několika místech nakrojíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném oleji rychle opečeme z obou stran. Vyjmeme z nádoby a zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidáme mouku, promícháme a orestujeme společně. K tomu přidáme lžičku červené papriky, kečup (nebo rajský protlak), mírně zalijeme vývarem a promícháme. Vrátíme zpět maso, podle potřeby ještě trochu podlijeme, zmírníme příkon tepla a maso dusíme pod pokličkou.
Když je měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a vmícháme zakysanou smetanu. Necháme společně jen prohřát a odstavíme. Podle potřeby přisolíme.
Podáváme s rýží, knedlíky, těstovinami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".