Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře ve smetanové omáčce se žampiony
(kni)
recept číslo: 2216
kubynu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g žampionů (malých)
1 zakysaná smetana
100 ml kuřecího vývaru
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky citrónové šťávy
zelená petrželka
čerstvý tymián
čerstvé oregano
olej
sůl
 

Postup

Kuřecí řízky rozkrojíme na poloviny a lehce nožem naklepeme. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme. Žampionům očistíme hlavičky (vlkým hadříkem) a rozkrojíme je na půlky nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké). Všechny bylinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pokud nemáme čerstvé oregano, můžeme použít sušené či zmražené.
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme po obou stranách. Vyjmeme, ale udržujeme v teple. Do pánve přidáme cibuli a česnek a mícháme, až cibule zesklovatí (asi 2 minuty). Potom přidáme žampiony a opečeme, opět za stálého míchání. Zakysanou smetanu promícháme s vývarem, hořčicí, citrónovou šťávou a bylinkami a za stálého míchání přilijeme na pánev. Vše ještě asi 3 minuty dusíme. Nakonec přidáme maso, které jsme měli stranou a společně krátce prohřejeme.
Podáváme s těstovinami – vhodné jsou třeba dlouhé ploché nudle.

Názory čtenárů

Když jsem viděla, že omáčky bude dost málo pro čtyři lidi, dala jsem dvě zakysané smetany a 250 ml vývaru. A taky trochu víc dijonské hořčice. Ta je v omáčce báječná. Jídlo je opravdu chutné a lehké.
Ivana dne 8.2.2009 16:49:24
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".