Kuřecí řízky rozkrojíme na poloviny a lehce nožem naklepeme. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme. Žampionům očistíme hlavičky (vlkým hadříkem) a rozkrojíme je na půlky nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké). Všechny bylinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pokud nemáme čerstvé oregano, můžeme použít sušené či zmražené.
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme po obou stranách. Vyjmeme, ale udržujeme v teple. Do pánve přidáme cibuli a česnek a mícháme, až cibule zesklovatí (asi 2 minuty). Potom přidáme žampiony a opečeme, opět za stálého míchání. Zakysanou smetanu promícháme s vývarem, hořčicí, citrónovou šťávou a bylinkami a za stálého míchání přilijeme na pánev. Vše ještě asi 3 minuty dusíme. Nakonec přidáme maso, které jsme měli stranou a společně krátce prohřejeme.
Podáváme s těstovinami – vhodné jsou třeba dlouhé ploché nudle.