Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kefírová bábovka
(vde)
recept číslo: 2212
bakef.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

350 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 ml kefíru
100 ml oleje
špetka soli
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
 

Postup

Mouku promícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou. Do misky dáme kefír, olej a přidáme sypkou směs. Vařečkou promícháme do hladka. Asi třetinu těsta dáme stranou a do ní zamícháme kakao.
Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na dno nalilejeme trochu tmavého těsta, potom světlé těsto a nakonec zbytek tmavého těsta. Těsto v bábovce můžeme ještě „projet“ spirálovitě vidličkou, bábovka potom bude mít zajímavější barevný vzorek. Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů C a trpělivě pečeme asi 50 minut. Poté zkontrolujeme, pokud se trochu odděluje od krajů, ověříme si, zda je upečená, ještě vpíchnutím špejle.
Hotovou bábovku vyjmeme z trouby, ale necháme ještě chvíli ve formě zchladnout. Teprve, když je vlahá, tak ji vyklopíme. Můžeme ji ozdobit nějakou polevou, ale stačí pouze pocukrovat.

Názory čtenárů

ja jsem tam vejce dala a myslim, ze se taky nepokazila opravdu je moc dobra a vlaha
Alenka dne 18.9.2011 12:06:36
Ačkoli to zní nelogicky, nechybí :))).... doporučuji bábovka je vynikající!!!
M. dne 16.8.2009 20:50:32
Nechybí v receptu vejce?
EvaS dne 18.5.2009 20:34:18
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".