Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pikantní vepřové kousky
(vde)
recept číslo: 2171
lucivep.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřové plece
2 vejce
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce škrobové moučky
3 feferonky
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
kyselé okurky
 

Postup

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kousky. Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme sojovou omáčku, prolisujeme tři stroužky česneku, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a celou směs našleháme metlou. Potom přidáme jemně nasekané feferonky a majoránky (nejlépe lžičku sušené) a sdrhnuté lístky z čerstvé majoránky. Do této směsi vložíme kousky masa, dobře promícháme, nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat několik hodin (nejlépe přes noc).
Druhý den trochu dosolíme, promícháme a předáme do kastrolu či pekáčku. Vložíme přikryté do trouby a pečeme či spíše dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Trvá to asi hodinu, občas maso zkontrolujeme, aby se nevysušilo, obrátíme a případně podlijeme trochu vodou. Šťávy pod masem by nemělo být moc, zhruba do poloviny masa.
Před podáváním si nakrájíme kyselé okurky a maso jimi hustě posypeme. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.
Poznámka: Množstí feferonek a česneku přizpůsobte své chuti. Příprava masa tímto způsobem je jednoduchá, zvládne ji i začínající hospodyňka. A mužská polovička její snahu pravděpodobně ocení.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".