Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapucínský guláš
(cas)
recept číslo: 2169
kapugul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 g hovězí kližky
3 lžíce oleje
2 větší cibule
mletý pepř
mletá paprika
drcený kmín
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
250 g žampionů
 

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm do růžova cibuli. Přidáme papriku a zpěníme ji. Na tomto základě opečeme maso nakrájené na kostky a potom podlijeme trochu vodou. Osolíme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, mletý pepř a rajčatový protlak. Promícháme, ztlumíme příkon tepla a pod poklicí dusíme do měkka. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme.
Ke konci dušení guláš vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme ji, potom znovu podlijeme a guláš dovaříme. Menší žampiony očistíme (vlhkým hadříkem) a nakrájíme na čtvrtky. Podusíme je na zbylém oleji a přidáme do hotového guláše.

Názory čtenárů

Zkusili jsme gulášek přesně dle předpisu a s těstovinami-vynikající.Potvrzuji,že rád přijme jako přílohu kyselou okurku a věřím,že i to kysané zelí.Děkujeme. Vašek dne 1.12.2008
Vašek dne 1.12.2008 12:44:44
Zkoušela jsem tento guláš a navíc jsem na talíř přidala dvě lžíce syrového kysaného zelí. Docela to k tomu padlo a zase to bylo něco trochu jiného.
Ivča dne 16.3.2008
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".