Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Losos s křenovou omáčkou a brusinkami
(Čig)
recept číslo: 2150
steaklos.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 podkovy z lososa
olej
sůl
hladká mouka
Omáčka:
1 zakysaná smetana
2 polévkové lžíce majonézy
citrónová šťáva
1 lžička worcesteru
2-3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
sůl
 

Postup

Porce lososa osolíme, obalíme v mouce a v rozpáleném oleji opečeme, losos nesmí ztmavnout. Opékáme pár minut po každé straně. Hotové porce přendáme na talíř. Přelijeme křenovou omáčkou, kterou získáme smícháním všech ingrediencí. Ozdobíme plátky citronu a brusinkovým kompotem. Podáváme s opečenými vařenými brambory,popř.i hranolky.
Poznámka:
Místo podkov jsem na přípravu použila steak z lososa (viz foto). Křenová omáčka je vynikající a dala by se určitě použít i k jinému masu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".