Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vavřinecké maso
(vde)
recept číslo: 214
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g libového vepřového masa
3 lžíce oleje
sůl
pepř
1 sklenka červeného vína
1 lžíce drceného koriandru

 

Postup

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky (velké stejně jako na guláš). Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a přivedeme do varu.. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Vmícháme koriandr a opět dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne. Vínem podléváme podle potřeby - cílový stav je měkké a voňavé maso a šťáva téměř vysmahnutá. Podáváme s těstovinami, s rýží, s bramborem - jak je libo. Snad jen náš český houskový knedlík tu není příliš vhodný. A pokud zbylo po vaření ještě něco vína v láhvi, nestydíme se a podáváme jej také jako vhodný doplněk. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".