Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kokosová bábovka
(kni)
recept číslo: 2125
kokosba.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 vejce
140 g tuku (Hera)
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g kokosové moučky
250 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
125 ml mléka
1 lžíce kakaa
Poleva:
velká čokoláda na vaření
1 lžíce ztuženého tuku
 

Postup

Tuk pokrájíme na kousky a necháme změknout. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáme a zatřeme žloutky. Poté přidáme mouku promíchanou s půlkou prášku do pečiva, vlahé mléko a kokosovou moučku. Opět promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Do tukem vytřené a moukou vysypané formy nalijeme polovinu těsta. Do zbývajícího těsta přidáme kakaový prášek a promícháme. Tmavé těsto nalijeme na světlé a vidličkou nebo špejlí spirálovitě promícháme, aby se těsta obou barev vytvořila zajímavou kresbu na řezu bábovky. Povrch urovnáme (více těsta nahrneme k vnějším okrajům formy.
Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů C a zvolna pečeme. Po vyjmutí hned nevyklápíme, ale nejdříve necháme téměř zchladnout ve formě. Bábovku polijeme čokoládovou polevou a můžeme ozdobně posypat kokosem (pokud nějaký zbyl). Čokoládovou polevu můžete rychle připravit rozpuštěním čokolády na vaření spolu s kouskem ztuženého tuku v kastrolku nad párou. Poleva se na bábovku dobře natírá štětcem nebo mašlovačkou.

Poznámka:
Bábovka je jemná, vláčná a díky čokoládové polevě neosychá. Většinou však dlouho nevydrží. Stačí jedno rodinné „kafíčko“ a je po ní.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".