Vepřové kotlety (bez kosti i s kostí) opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, potřeme solí s prolisovaným česnek a opepříme. Naskládáme do misky, pokapeme olejem, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme dvě až tři hodiny odležet.
Zatím si oloupeme a nakrájíme cibuli (stačí na hrubo), zbytek česneku nakrájíme na plátky, z feferonek odstraníme jadérka a nakrájíme je na proužky. Připravíme si vývar (stačí z kostky). Maso opečeme po obou stranách na oleji, vložíme do zapékací misky. Posypeme nakrájenou cibulí a česnekem, zalijeme kečupem a vývarem, misku přikryjeme, vložíme do trouby a pečeme, až je maso měkké.
Baklažán nakrájíme na silné plátky (cca 2 cm), po obou stranách osolíme a necháme vypotit. Kapičky tekutiny vysušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozpálíme olej a lilek na něm po obou stranách opečeme. Výrazně změní barvu – zhnědne a také zmenší svůj objem. Opečený lilek přidáme ke konci pečení k masu, polijeme ho kečupovou š´távou z pod masa a společně necháme ještě chvíli (ale už odkryté) v troubě.
Maso a lilek podáváme politý omáčkou (či šťávou), posypeme nasekanou zelenou petrželkou. Jako příloha jsou vhodné třeba brambory, rýže či těstoviny.
Poznámka: Lze samozřejmě použít i plátky z vepřové krkovičky.