Králíka opláchneme, naporcujeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a pokapeme octem. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu, ale není to nutné. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a porce králíka na něm opečeme. Na dno pekáčku nebo zapékací misky poklademe plátky slaniny a nakrájená kolečka cibule, na to dáme porce opečeného králíka, zalijeme výpekem a rajčatovým protlakem, přidáme olivy. Přikryjeme (pokličkou nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě při teplotě asi 220 stupňů zhruba hodinu a půl (záleží na stáří králíka). Ke konci pečení (asi tak 15 minut) odkryjeme a necháme dopéct.
Podáváme s například se šťouchanými brambory (viz na fotografii), ale třeba i s těstovinami nebo s rýží. Salát nebo čerstvá zelenina neuškodí.