Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sekaný španělák
(Ham)
recept číslo: 2055
mlespan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500g mletého masa
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
majoránka
mléko
strouhanka

Náplň:
vajíčko uvařené natvrdo
1 malá mrkev
kyselá okurka
50 g měkkého salámu
100 g slaniny
cibule
hořčice

Na omáčku:
zbytek slaniny
cibule
olej
hořčice
hladká mouka
 

Postup

Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálíme! Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může omáčku přecedit nebo rozmixovat.
Jako příloha je vhodná rýže.

Názory čtenárů

To je bezvadná a určitě dobrá změna, vyzkoušim.
Věrka dne 28.1.2008
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".