Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Husa pečená s rumem
(Pre)
recept číslo: 2054
husarum.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 menší husa
200 g sušených švestek
1 dl rumu
1 citron
sůl
 

Postup

Husu den předem osolíme zvenku i zevnitř. Švestky namočíme v 0,5 dl rumu, trošce vody a šťávě z citronu. Odleželou husu naplníme švestkami, zašijeme nebo spíchneme jehlou a dáme péct na druhou půldecku rumu a 4 dl vody. Pečeme asi 1,5 hodiny (podle velikosti husy možná i déle). Během pečení obracíme a podle potřeby podléváme. Měkou husu vyjmeme, slijeme šťávu, husu potřeme omastkem, vrátíme do pekáčku do trouby a opečeme do zlatova. Podáváme třeba s bramborovými plackami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".