Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Panenka Majdalenka
(vde)
recept číslo: 2029
panmaj.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g vepřové panenky
olej
steakové koření
200 g žampionů
200 g šunky
5 lžic smetany
 

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Lehce poklepeme tupou stranou nože, posypeme steakovým kořením (dost - asi 1/2 lžičky na jeden kousek masa) a potřeme olejem. Naskládáme do hlubší misky, zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme na několik hodin (i na noc) do chladna.
Vlastní příprava jídla je rychlá, doporučuji začít přílohou. Hranolky jsou to nejjednodušší - můžeme je připravit v troubě nebo ve fritovacím hrnci. Potom si nakrájíme šunku na široké proužky a žampiony na plátky. Můžeme použít také konzervované žampiony. Na pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme šunku. Předáme na zahřátý talíř a na zbytku oleje orestujeme žampïony. Předám opět na zahřátý talíř a přikryjeme, aby obojí zůstalo teplé. Na pánev přidáme olej, rozpálíme a prudce na něm opečeme kousky masa po obou stranách. Do zbylého výpeku přidáme několik lžic smetany (může být i rostlinná) a promícháme. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři přidáme k přílože nejdříve šunku a žampiony, na ně položíme na každou porci 2 kousky masa a pokapeme ho lžící omáčky. Poznámka: Základem chuti je zde pouze steakové koření (Kotányi). Dává se ho opravdu dost. Jeho pikantní chuť se prolíná nejen masem, ale i jednoduchou omáčkou. Maso se nesolí a uvnitř zůstává měkké a krásně růžové.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".