Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sváteční hrachová
(vde)
recept číslo: 2020
svahra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

250 g hrachu
2 cibule
2 lžíce oleje
1 mrkev
kousek celeru
kousek petržele
3 stroužky česneku
100 ml smetany
sůl
mletý pepř
majoránka
100 g šunky
100 g žemle (chleba)

Na jíšku:
30 g másla
30 g hladké mouky
 

Postup

Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený ve vodě. Nebo použijeme předvařený hrách, který již namáčet nemusíme. Vodu s hrachem přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Všechnu zeleninu si očistíme, drobně nakrájíme nebo nastrouháme na okurkovém struhadle. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a společně chvíli dusíme. Je-li třeba, přidáme k zelenině trochu vody. Tuto zeleninovou směs potom společně s hrachem uvařený doměkka rozmixujeme.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zahustíme s ní polévku a povaříme. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, solí, čerstvě mletým pepřem a majoránkou.
Polévku zjemníme smetanou (stačí až na talíři) .Šunku nakrájenou na proužky orestujeme, kostičky žemle osmažíme a posypeme s tím polévku.

Názory čtenárů

Je rychlejší z mraženého hrášku.Ten se nemusí
namáčet a polívka je rychle hotová
lomačka dne 19.3.2008
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".