Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kalifornský salát
(cas)
recept číslo: 1993
kalifs.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 jablko
2 pomeranče
125 g hroznového vína
250 g bílého zelí
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce pražených slunečnicových semínek

Zálivka:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citrónové šťávy
sůl
mletý pepř
 

Postup

V salátové míse si nejdříve připravíme zálivku rozmícháním surovin. Jablko rozdělíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a podélně nakrájíme na plátky. Ty hned vkládáme do zálivky, aby nezhnědly. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, pečlivě odstraníme bílou dužinu a přidáme k jablku. Zelí velmi jemně nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme a přidáme do mísy. Kuličky vína (nejlépe obou barev) rozpůlíme, špičkou nože odstraníme jadérka a rovněž přidáme. Nakonec přimícháme pažitku a opražená slunečnicová semínka. Poznámka: Když jsem připravovala salát pro fotografování, použila jsem ledový salát místo bílého zelí. Salát je potom jemnější.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".