Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Křupavé penízky
(cas)
recept číslo: 1979
krupen.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

200 g mletých vlašských ořechů
2 bílky
100 g nastrouhané čokolády
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
Poleva z bílé čokolády na ozdobení
 

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme stejnorodou hmotu. Rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Dobře se vyvaluje na skleněném prkénku nebo na pracovní ploše posypané krupicovým cukrem. Válečky uložíme do chladna a necháme dobře ztuhnout.
Plechy vyložíme papírem na pečení a z tuhých válečků krájíme ostrým a tenkým nožem kolečka. Klademe je na plech kousek dál od sebe, protože se při pečení trochu zvětší. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 15 minut.
Hotové necháme zchladnout a polovinu potřeme rozpuštěnou bílou polevou. Protože je povrch penízků nerovný, jde to dobře malým štětcem.

Názory čtenárů

a mouka tam nahodou nepatri?
dne 7.10.2007
Ne, mouka tam není.
vde dne 7.10.2007
Po 14 dnech přestávají být křupavé, krásně se rozleží a mají zase trochu jinou chuť.
Iva dne 15.12.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".