Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Filé po řecku
(kni)
recept číslo: 1972
filerec.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g rybího filé
sůl
citrónová šťáva
2 lžíce oleje
3 větší cibule
3 stroužky česneku
zelená petrželka
špetka majoránky
5 rajčat
mletý pepř
2 menší citróny
40 g másla

 

Postup

Filé částečně rozmrazíme, rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou zelenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe ho rajčaty, osolíme a opepříme a nakonec poklademe tenkými plátky citrónů a malými lístečky másla. Přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě asi půl hodiny. Je-li třeba, podlijeme mírně horkou vodou.
Před podáváním posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale třeba i slaný rohlík nebo chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".