Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kořeněná bábovka s čokoládovou polevou
(vde)
recept číslo: 197
baboves.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

270 g másla
200 g moučkového cukru
4 vejce
125 g Solamylu 125 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
100 g strouhaných oříšků
200 g hořké čokolády
na špičku nože mletého hřebíčku
na špičku nože mletého muškátu
1 lžička skořice
1 lžíce rumu
pomerančové aroma
cirtonová kůra
Ozdoba:
čokoládová poleva
mandle
kandované ovoce

 

Postup

Změklé máslo si ušleháme do pěny, postupně přidáváme cukr, vejce a dále šleháme. Hmota musí být vždy hladká, než přidáme další vejce a další porci cukru. Smícháme Solamyl, mouku a kypřící prášek do pečiva a vše vnísíme do těsta. Přimícháme i kakao, strouhané oříšky a nastrouhanou čokoládu, koření, rum , aroma a citronovou kůru. Umícháme co nejhladší těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Větší formu na bábovku si vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme a stěrkou rozprostřeme tak, aby ho bylo více u vnějších okrajů bábovku. Formu s těstem vložíme do trouby na spodní příčku a pečeme asi 50 minut. Po upečení vyklopíme nejlépe na kuchyňskou mřížku, aby horká bábovka mohla rovnoměrně chladnout i zezpoda. Nejde-li bábovka vyklopit, namočíme utěrku do studené vody a přiložíme ji na bábovku a necháme chvíli stát dnem vzhůru. Bábovka se po chvíli sama vyklopí.
Na ozdobu použijeme jakoukoliv hotovou čokoládovou polevu, dejme si však pozor na to, aby jí bylo dostatečné množstí. Zasychající polevu ozdobíme proužky oloupaných mandlí a malými kousky ovoce.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".