Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka s jablky a chilli omáčko
(vde)
recept číslo: 1954
vejpan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 ks vepřové panenky
4 jablka
několik kuliček hroznového vína
sůl
mletý pepř
1 lžíce chilli omáčky
3 lžíce olivového oleje
olej na smažení
 

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky asi 3 cm silné a velmi lehce je rozklepneme. Vložíme do misky, poprášíme mletým pepřem a pokapeme olejem. Promícháme a necháme v chladnu asi hodinu odležet.
Zatím si chilli omáčku rozšleháme s olivovým olejem, omyjeme hroznové víno a nakrájíme na poloviny. Také jablka důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 7 mm až 1 cm. Jádřinec i slupku ponecháme, jablka budou držet lépe pohromadě a na talíři budou i hezky vypadat. Nemusíme se bát zhnědnutí nakrájených jablečných řezů, protože se budou stejně smažit. Protože maso budeme upravovat až nakonec, připravíme si ještě přílohu.
Na pánvi rozpálíme olej a kousky masa na něm rychle opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve, osolíme a udržujeme v teple. Na zbývajícím oleji opečeme i plátky jablek, opatrně je obracíme, aby se nerozpadly.
Na talíř klademe střídavě kousky masa a plátky jablek a polijeme je připravenou omáčkou.

Názory čtenárů

To je zajímavý recept , škoda , že jsem včera dělal řízky z panenky . Ale příště to bude určitě tento obídek , moc hezky to vypadá
Jaroslav Petr dne 14.7.2013 06:09:17
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".