Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zámecké srnčí plátky
(cas)
recept číslo: 1950
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g srnčí kýty
200 ml červeného vína
3 lžičky koření na divočinu
(nebo 8 rozdrcený jalovců a ½ lžičky čerstvě umletého pepře)
4 lžíce hladké mouky
olej
sůl

Na obložení:
Banány nebo jablka
1-2 lžičky cukru
125 g másla
brusinkový nebo rybízový kompot
 

Postup

Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na menší plátky tak, aby na každou porci byly 2 až 3 kousky masa. Maso vložíme do porcelánové, skleněné či kameninové misky, posypeme kořením, zalijeme vínem, promícháme, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet v chladnu.
Druhý den maso vyjmeme z vína, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a po obou stranách obalíme v hladké mouce. Usmažíme do zlatova v rozpáleném oleji. Pokud máme maso ze staršího kusu (nebo máme rádi maso měkoučké), můžeme ho ještě vložit do zapékací misky, zalít vínem, ve kterém se marinovalo a upéct v troubě do měkka.
Před skončením tepelné úpravy masa si připravíme oblohu z ovoce. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na osminky a pokapeme citrónovou šťávou. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Rozehřejeme si máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Na něm osmahneme nakrájená jablka a banány.
Maso na talíři obložíme ovocem, přelijeme šťávou zbylou po opékání a ozdobíme brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Vhodnou přílohou je rýže nebo různě upravené brambory.

Poznámka:
Recept je určený spíše pro slavnostní příležitosti a pro ty šťastlivce, kteří mají občas k dispozici srnčí kýtu. Kdyby někdo věděl, kde se dá koupit, ať mi dá tip.

Názory čtenárů

Srnčí kýtu nebo na guláš, dančí na ragú lze zakoupit v prodejně ryb a zvěřiny v Českých Budějovicích v ulici J.Haška jiná prodejna tam není
Nosková dne 26.11.2013 10:31:41
Lze koupit v Makru
reni dne 8.7.2008 01:00:15
Maso ze zvěřiny lze získat na adrese:
Jiří Rýznar, Dvorská 19, 78901 Zábřeh.
dne 24.10.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".