Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hradecké kuřecí řízky
(vde)
recept číslo: 1949
hrari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí řízky
2 stroužky česneku
sůl
mletá sladká paprika
mletý zázvor
hladká mouka
strouhanka
vejce
 

Postup

Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a naklepeme (nejlépe přes fólii, aby se jemné kuřecí maso nepoškodilo). Česnek prolisuje a smícháme ho s kořením. Touto směsí potřeme kuřecí řízky po obou stranách a necháme je několik hodin proležet v chladnu. Poté je obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší či s jednoduchým bramborovým salátem. Vhodnou přílohou je také lehký salát z čerstvé zeleniny.

Názory čtenárů

Na židovský řízek se používá hovězí roštěnec.
j dne 16.9.2014 15:12:30
Výborné,česneku není nikdy dost.
Jiří dne 21.12.2010 15:40:54
vypadá opravdu dobře.
pavel dne 14.3.2009 11:10:24
vypadá opravdu dobře.
pavel dne 14.3.2009 11:09:07
už sem tuhle dobrůdku jednou dělala a tet v neděli jí budu dělat znovu děkuji za recept
Věra dne 13.6.2008 13:37:16
U nás se tomuto jídlu říká "židovský řízek" a je velmi oblíbené hlavně v restauracích je na jídelníčku stálice...
Klára dne 25.10.2006
Vyzkoušeno, snědeno, všem dopopručuji, opravdu dobré.
Maj dne 23.10.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".