Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí salát s jablky
(cas)
recept číslo: 1947
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

 

Postup

Nejdříve si připravíme kuřecí vývar (buď domácí např. z kuřecího skeletu nebo z kostky). Vařící vývar opepříme a podle potřeby přisolíme a vložíme do něj kuřecí maso. Hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme do měkka. Poté maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Pokud nemáme mandlové lupínky, můžeme je nahradit čerstvými vlašskými ořechy. Ale to znamená je nejen vyloupat, ale pečlivě i oloupat hnědou slupičku, a to dá trochu práce. Z ledového salátu si ponecháme několik vrchních listů, zbytek nakrájíme na nudličky, oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky či plátky. Zakapeme je citronem, aby neztmavla. Majonézu ochutíme solí a mletým pepřem, promícháme. Maso nakrájíme také na kostičky či plátky a všechny suroviny lehce promícháme.
Kuřecí směs s jablíčky podáváme vychlazenou, servírujeme na listu salátu. Jako přílohu můžeme použít plátky bagety.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".