Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená divoká kachna s višněmi
(kni)
recept číslo: 1942
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 mladá divoká kachna
mletý pepř
máslo na potření
200 g kompotovaných višní bez pecek
150 ml červeného vína nebo sherry
 

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i vně ji potřeme mletým pepřem a solí. Povrch potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Pečeme asi 1 až 1,5 hodiny (záleží na velikosti kachny), občas kontrolujeme a kachnu poléváme vypečenou šťávou.
Hotovou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce a udržujeme v teple. Do šťávy přilijeme červené víno nebo sherry a jen prohřejeme.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší nebo s bramborovým knedlíkem. Maso na talíři přelijeme šťávou a doplníme višněmi.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".